Site Overlay

Kom maar niet naar Turkije?

Onze Turkse Duikgemeenschap was geschokt toen dit screenshot werd gepost. Een van onze Engelse duikers had een promotionele email ontvangen van THY (Turkish Airlines) waarin wordt aangeboden dat men gratis duikspullen mee kan vervoeren vanaf GB naar wel 18 bestemmingen over de hele wereld.

Dat is natuurlijk geweldig! Wel heel erg jammer voor alle duikondernemingen hier in Turkije, dat Turkish Airlines nou net even niet een Turkse bestemming in het lijstje heeft opgenomen.

Het screenshot werd getweed & ge-retweet, mensen verstuurde emails naar THY en gebruikte het feedback formulier op de website. Een persoon zover ontving een reactie wat neer kwam op “Dit is een actie gericht op de buitenlandse markt” ….. ja dat is natuurlijk duidelijk, de vraag is meer 'waarom niet met gratis duikbagage naar Turkije'?

Anyway, het is dus weer aan de duikondernemingen zelf om het al maar slinkende en moeilijk over te halen clubje toeristen duidelijk te maken dat het heerlijk duiken is in de Egeische & Middelandse Zee van Turkije, zonder hulp van buiten de gemeenschap.

Zeg, weet je bijvoorbeeld dat het grootste vliegtuigwrak van Europa (Neopolis) in Kusadasi onderwater ligt? Of dat je met 3 dagen duiken in Bodrum (heeft een eigen luchthaven) elke dag een ander wrak kan duiken? Of dat Bodrum, Kas, Karaburun een hele toffe & grillige onderwater topografie hebben?

Tja, het water in Turkije zal nooit de Rode Zee of the Indische Oceaan zijn wanneer het gaat om kleur en leven, maar er kan toch nog genoeg te zien zijn …. Ik zou het moeten weten, ik duik er nu al zo'n 10 jaar 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *