Site Overlay

Aangepast Duiken; wat, waarom, hoe?!

Adaptive Scuba Aegean - Hallo daar!

Mijn partner en ik doen dit aangepast duiken en lesgeven nu al een tijdje, en net als enkele anderen onder ons merken we een groeiende trend. Niet zozeer in het aantal nieuwe duikers met een beperking, maar meer in het groeiende aantal van instructeurs en assistenten. Hoewel dit geweldig is, hopen we natuurlijk altijd dat het aantal nieuwe duikers veel en veel harder groeit dan degene die het gaan aanleren.

Omdat het wat moeilijker is voor mensen met een beperking om de juiste trainer of faciliteiten te vinden, vind je in de video hieronder ons even lekker kletsen over waar je als aspirant duiker dan op zou moeten letten en wat je kan verwachten.

Heb jij een fysieke aandoening en denk je dat duiken iets voor jou is? Bekijk even mijn FAQ om je op weg te helpen

Adaptive Scuba Aegean & No Limits is So Scuba’s & Okenos’ individuele of gecombineerde activiteiten die het doel hebben om de visie te verbreden en een zelfvertrouwn boost te geven aan mensen met een beperking, door middel van duikactiviteiten en de ervaring van gewichtsloosheid.

scubseadaisy So Scuba Enjoy YourselfDaarom vinden we het dus belangrijk dat aspirant duikers weten waar ze naar toe moeten en wat ze kunnen verwachten i.p.v. positief overdonderd te worden zonder dit in een goed geinformeerd kader te kunnen plaatsen. Er moet geen haast zitten achter het vinden van een instructeur of coach voor jou. Dit is een speciale tak binnen het instructeurschap dus het is belangrijk dat jij de juiste gekwalificeerde en bekwame persoon vindt voor JOU.

Start eens op de website van IAHD (International Association of Handicapped Divers)  en klik op de ‘vind een instructeur knop’. Hier komen dan alle actieve instructeurs op dit moment in beeld en kan je dus iemand zoeken bij jou in de buurt of op je vakantieadres!

Veel plezier en ik hoop dat je de ‘stap’ waagt en lekker bellen komt blazen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *